WAT ZIJN DE SCHIPPERTJESDAGEN?

8, 9 & 10 september 2023 zal de Gemeentehaven in Warmond, zoals elk jaar, om worden gebouwd tot een waar walhalla voor jong en oud! Tijdens het weekend zal de haven vol liggen met nostalgische sleepboten, opduwers, bakdekkers en varend erfgoed. Rondom de schepen zullen er diverse activiteiten zijn zoals: nautische markt, draaiende klassieke scheepsmotoren, muzikaal programma overdag & ‘s avonds, modelbootjes timmeren voor de jeugd, rondje meevaren met stoomsleepboot ‘Adelaar’ en nog veel meer….

100+ deelnemende schepen

31e editie

Gratis entree

ALBUM

Een kleine sfeerimpressie van eerdere edities

HISTORIE VAN DE SCHIPPERTJESDAGEN

Nico Ouwehand, Rien Streng en Gerrit Pranger. Deze drie Warmondse watersporters krijgen in 1990 het idee om de afsluiting van het watersportseizoen te vieren. Ze besluiten een zeilwedstrijd te organiseren voor de inwoners van Warmond in het tweede volle weekeinde van september. Nog steeds vandaag de dag wordt deze data aangehouden.

De gemeentehaven werd omgetoverd tot feestlocatie met een kleine nautische markt en zo’n 40 oude slepers en andere authentieke schepen. Een tent stond er toen nog niet, de bar en feesttent was een marktkraam met een vat bier en een fles wijn. Voor het schippersontbijt en het captainsdiner werd uitgeweken naar Café-restaurant de Zon in de Dorpsstraat.

Ze merkte in het eerste jaar al dat men erg enthousiast was, het
werd dus een jaarlijks terugkomend evenement. De zeilwedstrijd groeide tot 30 boten, er kwamen steeds meer authentieke schepen zoals slepers en bakdekkers, de markt werd groter en het aantal bezoekers nam gestaag toe. Na een aantal jaar was de gehele Gemeentehaven en een groot deel van de Leede rond de Koudenhoornbrug nodig voor het evenement. De marktkraam met een vat bier en een fles wijn werd vervangen door een echte feesttent.